26 elokuuta 2019

Tampereen taivaan alla

Jäsenen blogikirjoitus:

Ryhmä vaeltaa hitaasti pitkin lehmusten reunustamaa hiekkatietä. On hiljaista, vain lintujen laulua kuuluu taustalla. Auringon valo siivilöityy puiden lehvistön lomasta lempeästi ja ystävällisesti.

Olen mukana ottamassa askeleita eteenpäin; ihan lyhyitä ja hitaita, sitten jo nopeampia, pian käsiäkin heilautellen, kohti tavoitetta. Maa rahisee jalkojen alla, minun jalkojeni ja muiden.

Pian pysähdymme ja alamme palata takaisin, nyt takaperin kävellen, hiljaa, tiedostaen joka askelen, jalan painalluksen tiehen ja siitä ylös, joka liikkeen, itsemme.

Vanhoja tätejä tulee vastaan, eivätkä malta olla kysymättä: - Mitä te teette? - Meillä on tässä mindfulness-harjoitus, kuiskailen.

Voimavaroja

Takaperinkävely oli kertausta eilisestä luennosta, tavallaan. Menneestähän voi hakea ratkaisuja, voimavaroja tämän päivän haasteisiin, tavalliseen arkeen tai isompiin ongelmiin. Sielläkin niitä voi olla, avaimia uusiin lukkoihin. Kunhan noutaa niitä sieltä. - Ratkaisukeskeinen ohjaaja voi auttaa löytämään näitä.

--Ohjeistus käy: "Käänny ja valitse määränpääsi". Valitsen yhden puun. Kävelen sitä kohti. Pysähdymme nyt kuuntelemaan ja katselemaan. Kuulen lintujen laulun lähipuista, ja sitten kirkonkellot soivat sunnuntaiaamua. Katsoessani ylös näen sekä kuunsirpin että auringon. Tähän ei voi sanoa oikein muuta kuin: Vau!

Jakamisesta

Ajattelen kaikkea sitä kokemusten taakkaa meidän yllämme, ja miten ne kokemukset voivat muuttua voiman ja ilon lähteiksi, varsinkin silloin, kun niitä jaetaan ja niistä opitaan! Jaettu suru voikin olla kaksinkertainen ilo!

Tätäkin ja paljon muuta oli HSP Voimaryhmä-ohjaajakoulutuksemme ensimmäinen jakso viime viikonloppuna. Kiitos kaikille opettajillemme, meille ja Tampereelle!

Sunnuntaiaamun mindfulnesskävelyn meille ohjasi toiminnanjohtaja Hannu Sirkkilä. Kävelyn herättämät aatokset omasta päästä:), lauantain koulutuksen annista nousseet. 
 
👀👀👀


Mää laitan preivii taas joku kerta, mut laita sääkin!


Moro.


Merja Korpisaari


HSP Voimaryhmät-hanke 
Lue myös blogipostaus: Kinoksista kirsikankukkiin - hankkeen kevään merkkejä
ja: Mietteitä puhelin - ja chatpäivystäjäkoulutuksesta

HSP Voimaryhmät- aiheesta kirjoitetaan blogissa vielä lisääkin, ole kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti