11 lokakuuta 2019

Tilkkutäkissä elämän
 Jäsenen blogikirjoitus:

Juna vie halki kauniiden ruskaisten maisemien. Pelloilla lojuu siellä täällä valkoisia 'traktorinmunia'...

Aurinko siivilöityy läpi keltaisten ja punaisten, hohtavien puiden luoden niin lämpimän värityksen näkymään.

Voimaryhmäkoulutettavat ovat jälleen kotiutumassa Tampereelta: kävelleet vielä niin kesäisen Sorsapuiston ohi ja nousseet juniin, kotiinpäin eri puolille Suomea.Unelmat


Tällä kertaa olemme miettineet mm. unelmia ja tavoitteita. Käytiin ensin aikamatkalla ja kirjoitettiin elämästä viiden vuoden kuluttua.. niin hyvää. Kaikki on hyvin ja olen saavuttanut haluamani. -Tätä kohti kannattaa elää ja laatia oikeansuuntaiset tavoitteet, tähdiksi tulevan taivaalle. Jokaisella on tavoitteet omansa, kuten ovat ne unelmatkin.


Tunnen ja taidan

Jos nyt tavoitteena olisi vaikka saada helpotusta ylitulkitsemisen, mielen pahoituksen ja hautomisen kierteeseen Oppia tunnetaitoja. Tulkitsen rationaalisesti tai vaikka kysyn mieluummin kuin tulkitsen.. Katselen jotakin kivaa mieluummin kuin omaa napaani... enkä viitsi enää pahoittaa mieltäni. Haudonnan sijasta kirjoitan analyysin tapahtuneesta ja etsin siitä kaikki kohdat joista vaikka voisi irrota jotakin hauskaa tai vitsikästä... tällaista kaikkea tulee itselle mieleen.

Voisi tosiaan kiteyttää tämän tavoitteen sanaksi "tunnetaidot".

Huumori on varmaan yksi hyvä opittava asia sekin, kohti tavoitetta, ainakin minusta itsestäni tuntuu siltä.

Tavoitteet ovat alku. Siitä lähtee valmennusohjelma Reteaming, jonka avulla voi kehittää toimintaansa. Ongelmat muuttuvatkin tavoitteiksi. Vaikkapa liikunnan suhteen: en jaksa liikkua. Muutan sen tavoitteeksi "liikun enemmän" tai tarkemmin "liikun kävelemällä 10 km viikossa".
Motivaation kasvattaminen on tärkeässä osassa. Kannustimien lisäksi kannustajat. Riskien huomioon ottaminen ja niiden minimointi.

Reteaming-menetelmä on 12 askeleen ohjelma, ja se sopii itsenäisestikin tehtäväksi. Reteamingiin voit tutustua tarkemmin vaikka lukemalla sen kehittäjien Furmanin ja Aholan kirjoittaman kirjan Reteaming-valmennus

Meille Reteamingia ohjasi nyt erityistason psykoterapeutti Maritta Nikkinen.


Kehollisuus voimavarana

Päivien huippua oli myös tanssitaiteilija, personal trainer ja kouluttaja Pauliina Latvan monipuolinen luento ja ohjaus kehollisuuteen. Kehollisuuden huomioiminen auttaa, kun tehdään muutoksia kohti hyvinvointia, kohti tavoitteita. - Olemmehan kokonaisuus, jonka osat vaikuttavat toisiinsa.

Harjoittelimme läsnäolevaa liikkumista. Pieniä liikkeitä, suuria liikkeitä, rajattomasti ja monipuolisesti. Miten hauskaa 'jumppaa', keksiä yhä uusia liikesarjoja, käyttäen käsiä jalkoja, sormia, kyynärpäitä... koko kapasiteettia, avaten kehoa ja piirtäen elämää.

-Liikun eri suuntiin, pyörin paikallani, tavoittelen taivaita. Välillä pysähdyn. Otan vauhtia uusiin askeliin. Enkä unohda hengittää. Flow liikkeessä, flow elämässä.Katsella kauempaa

Paitsi aikamatka, tehtiin myös avaruusmatka Marittan ohjaamana. Kun ikään kuin katselee itseään ja maailmaa yläilmoista käsin, saa perspektiiviä. Isommassa kuvassa se oudompikin asia päätyy oikeaan kokoonsa ja tulee käsitettävämmäksi.

Niin kuin tilkkutäkin tilkut... Löytyy sitten sille tummemmallekin palalle sopiva kohta, osana kokonaisuutta sekin on tarpeellinen.

 
Helmiä sinunkin lokakuuhun!      💧💧💧     
                                                 


Sommoro
                                                                                                                 

Merja Korpisaari                         

                                                                                                               

Voimaryhmät- hankkeesta kerrotaan myös aiemmissa blogipostauksissa, ks. tästä: HSP Voimaryhmät -hanke
Hankkeen puhelin- ja chatpäivystäjäkoulutuksesta löytyy blogipostaus tästä: Mietteitä...

Kehollisuudesta kirjoitti myös Anna blogipostauksessaan: Kiitos, erityisherkkä keho


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti