08 joulukuuta 2022

Se toisenlainen joulukuusi

  Varapuheenjohtajan blogikirjoitus:

 


Terveisiä Amerikasta.Tuli siellä käytyä ihmettelemässä hieman maailman menoa ja onhan se erilaista. Meidän siellä ollessa joulu alkoi vasta tehdä tuloaan ja valitettavasti ne netistä tutut yltiökoristellut talot jäivät näkemättä, jotka kyllä olisivat olleet hyvinkin mielenkiintoisia. Hieman pääsimme kurkkaamaan kuitenkin Halloweenin ihmeitä ja täytyy sanoa, että jos he samalla intensiteetillä koristavat talot joulukuosiin niin on se näky.


Kaupoissa onneksi joulua pääsi kurkistamaan, kun lahjaideoita ja koristeita hyllyille ilmaantui. Itselleni mukaan tarttui ovikoriste sekä myttystonttu, siis sellainen, jolla on myssy silmillä. Jostain hassusta syystä pidän niistä suunnattomasti. Ja kaduilla näkyi valoja, kauppojen ikkunoissa piirustuksia, puistoissa valoin muotoiltuja joulupalloja ja muita joulunkoristeita. 

Ja sitten olivat ne joulukuuset.


Olen aina pitänyt suomalaiseen mieleen yksinkertaisesta ja simppelistä joulukuusesta ja meillä se on kaunis valkoinen, koristeltuna sinisin valoin ja hopeisin nauhoin. Ja nuo amerikkalaisittain olevat tavaraa täynnä olevat kuuset ovat olleet jotenkin kaoottisia, vaan nyt huomaan, että ajatusmaailmani on muuttunut. Tuolla reissussa pääsin tutkimaan noita koristeiden täyttämiä kuusia oikein läheltä, katsomaan kuinka ihmeessä sinne on saatu niin monenlaista ja paljon koristetta ja olin hyvinkin vaikuttunut asiasta. Vaikka kuuset pullistelevat koristeita on niissä hienoinen tasapaino ja symmetria. Koristeita on monenlaisia ja siinä oli herkän ihanuus, kun oli monta asiaa ihmeteltäväksi ja katsottavaksi.


Itseni on ollut vaikea kestää sitä jotain erilaista ja tuosta perinteisestä väriskaalasta poikkeavaa koristetta, vaikka se olisi minulle varta vasten tehty ja lahjaksi annettu. Mutta josko joulukuuseni saisikin osakseen hieman runsaampaa koristelua, juhlistamaan tätä mahtavaa riemun aikaa, enemmän kuin se hiljainen rauhallisuus, jonka se on saanut ylleen joka vuosi. Ehkä sinne kaiken kattavuuden joukkoon solahtaisivat ne saadut muistotkin ja kuka tietää keräisivät ympärilleen seuraavia mahtavia muistoja elämän polulta.


Ihanan rauhallista ja riemullista Joulun aikaa

 toivottaa HeliEi kommentteja:

Lähetä kommentti