12 kesäkuuta 2023

Vertaistukea, hyväksyntää ja voimavaroja

Yhdistyksen hankekoordinaattorin blogikirjoitus:

Nämä kolme tärkeää sanaa tämän kevään etävertaisryhmän osallistuja kertoi saaneensa ryhmään osallistumiselta. En voisi olla kiitollisempi nähdessäni nämä sanat, sillä meidän ohjaajien näkökulmasta se tarkoittaa yhtä asiaa: onnistuimme tavoitteessamme. Luoda turvallinen tila, jossa nuoret voivat saada vertaistukea, hyväksyntää ja voimavaroja. Työkaluja omaan pakkiinsa, jotta matkaa voi jatkaa eteenpäin yhä vahvempana. 

HSP Nuoret aikuiset -hankkeen kulunut vuosi on ollut antoisa. Vertaisryhmiä on takana kolme, samoin luovia ryhmiä. Olemme saaneet tänä keväänä toimintaan mukaan myös uusia vapaaehtoisia, jotka koulutuksen jälkeen aloittivat Nuorten herkkis-chatissa ohjaajina. Iso kiitos heille jokaiselle. Tänä keväänä aloitimme myös nuorten toiveesta syntyneet avoimet etävertaistapaamiset. Tapaamiset jatkuvat syksyllä, jolloin ohjaajina tapaamisissa ovat vertaiset Essi ja Miia. 

Syksyllä on tulossa myös paljon muita hienoja juttuja, kuten etäkirjoittamisryhmä sekä vertaisryhmä jännittäjille Oulussa yhteistyössä Ohjaamojen Onnin kanssa. Myös Poikien talon kanssa on tulossa mielenkiintoisia yhteistyökuvioita. On äärettömän tärkeää tuoda myös miesten äänet kuuluviin, sillä herkkyys ei katso sukupuolta. Tiesitkö, että tutkimusten mukaan erityisherkkyyttä on yhtä paljon sekä miehillä että naisilla? 

Kesä siintää edessäpäin, ja hankkeen toiminnot jäävät pikkuhiljaa tauolle. Toivon, että jokainen tekee kesästänsä oman näköisen kuunnellen itseään. Kehoaan, sydäntään, ajatuksiaan.  Ehkä voisit myös kysyä itseltäsi ”mitä minä tarvitsen juuri nyt”? Pysähdy, hengitä, usko ja luota. Mitä tahansa tuleekin, sinussa on kaikki voima jatkaa eteenpäin. Rohkeasti herkkänä. 

Anni Rimpiläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti