27 marraskuuta 2019

Sydämen viiva ja pään viiva – ajatteletko enemmän tunteella vai järjellä?

Jäsenen blogikirjoitus:

Jokin aikaa sitten googlasin poikaystäväni kanssa ”elämänviiva”-sanan. Olimme jumittuneet pohtimaan kämmentemme ihossa olevia viivoja ja huomasimme unohtaneemme, mikä merkitys niillä sanottiin olevan. ”Henkimaailman juttuja”, sanoisi joku, mutta ainakin erityisesti minun on lähes mahdotonta olla lähtemättä selvittämään kiinnostavia asioita, jotka olen saanut päähäni. Joku on joskus lapsuudessani ”tulkinnut” kätteni viivoja ja uurteita, mutta olin ehtinyt jo unohtaa niiden merkityksen. Uskokoon ken tahtoo!
Nopean googlettelun perusteella selvisi ja muistui mieleen, että käsistähän voisi halutessaan tulkita vaikka mitä. Niiden viivoista saisi vastauksen muun muassa siihen, kuinka työorientoitunut on, löytyykö luovuutta, kuinka osaa ilmentää rakkautta ja tuleeko elämässä muutoksia. Erilaisia tulkintatapoja käden viivoille oli useita. Myös yleisiä harhaluuloja tuntui olevan – esimerkiksi se, että elämänviiva ei kerrokaan elämän pituudesta.

Luimme käsien viivojen tulkitsemisesta kertovia artikkeleja ja pysähdyimme tutkimaan niin sanottuja sydämen viivaa ja pään viivaa, joiden pituudesta voi kuulemma tehdä johtopäätöksiä, ajatteleeko ihminen enemmän järjellä vai tunteella. Niinkuin ehkä arvatakin saattaa, tunnetta edustaa pidempi sydämen viiva ja järkeä taas pidempi pään viiva.

Naurahdin kysymykselle, kumpi minulla olisi vahvempi. ”Ihan varmasti sydämen viiva, sillä perustelen asioita enemmän tunteella”, sanoin. Ja näinhän asia näytti kädessäni olevankin. Sydämen viiva oli paljon pään viivaa pidempi. Poikaystävälläni taas pään viiva oli pidempi, eli kädestä ennustamisen mukaan hän tekisi enemmän päätöksiä järkeen vedoten. ”Käy päinsä”, kumppanini vastasi, eikä kiistänyt asiaa.

Kotitekoinen kädestä ennustaminen, jos sitä nyt sellaiseksi voi kutsua, oli ihana tapa peilata, käsitellä ja puhua omasta persoonallisuudestaan. Oltiin kentällä, jolla ei ole oikeita eikä vääriä vastauksia. Hauskaa ja kutkuttavaa oli, että oma käsi voisi viivoineen ilmentää jotain käyttäjästään.

Mystiikka ja ennen vanhaan yleisempää ollut ennustaminen voi tuntua hieman vieraalta nykyaikana. Mutta onko helpompaa ja hauskempaa aktiviteettia kumppanin tai vaikkapa hyvän ystävän kanssa iltahämärässä kynttilän valossa? Testit, korttipelit ja pienet, vaarattomat ennustukset voivat saada aikaan uusia, syvällisiä keskusteluja ja oivalluksia, joita ei muuten tulisi puhuneeksi.

Kädestä ennustamisesta voi lukea lisää vaikkapa googlaamalla ”käsien viivat”.


Anna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti