12 kesäkuuta 2020

Vapaaehtoisena yhdistyksessä -voimaryhmän vertaisohjaajana


Jäsenen blogikirjoitus:


Vapaaehtoistyö on vapaata… Onko? - Onhan se nyt vapaampaa kuin palkkatyö. Vaan myös sitouttaa yhtä lailla. Kun olet sopinut jonkin tehtävän, se pitää tehdä. Kun olet sitoutunut tehtävään, jossa työn kohteena on ihmisiä, tehtävä on vieläkin sitouttavampi.

Niinpä ryhdyin voimaryhmäohjaajaksi hieman arallakin mielellä. Koulutus tehtävään kesti puolisen vuotta, se oli hyvin monipuolinen ja innostava, siitä olen muuten kirjoittanutkin aiemmissa blogipostauksissani:

Tampereen taivaan alla
Tilkkutäkissä elämän
Voimaryhmät aloittavat

Itse ryhmän suunnittelu teetti vielä paljonkin työtä; miten toteutan tuon ja tuon asian, miten saan ihmiset innostumaan... kun itsekin olen aivan keskeneräinen enkä osaa paljon mitään.. Ehkä, sittenkin osaan, niin piti ajatella, ja onhan se nyt niinkin. Reteaming-menetelmä oli tullut tutuksi ja oli innostavaa lähteä sitä soveltamaan.

Voimaryhmäni oli aivan ihana. Sellainen kuin kokoelma erityisherkkiä vain voi olla! Ryhmän jäsenet olivat sitoutuneita asettamiinsa tavoitteisiin, ryhmään ja osallistumiseen. Se oli huikeaa nähdä ja kokea.

Kun ryhmä keväällä joutui siirtymään etäyhteyksien varaan, oli se uusi tilanne kaikille. Laitteet ja ohjelmat eivät toimineet heti, eivätkä sittenkään aina, ja se stressasi. Kun tästä stressistä päästiin ylitse, voitiin iloita yhdessäolosta, jakaa ja jatkaa tavoitteita kohti. Erilaisia tilanteita ja haasteita; kuitenkin joukolla riitti yhteistä, meillä, herkkiksiä kun ollaan ja tullaan olemaan.

Voin nyt miettiä kiitollisuudella, että lähdin voimaryhmäkoulutukseen ja että sain juuri tämän ryhmän. Sain itse niin paljon. Koko ajan taustalla oli myös hankkeen työntekijöiden tuki, kiitos teillekin: Hannu, Emilia ja Elina!Miten kaikki nyt luonnossa kukkiikaan, perhoset tanssivat ilmassa ja linnunlaulu täyttää tienoot. Tämän monin tavoin erikoisen kevään jälkeen on kuin onkin tullut kesä. On aika levähtää siinä ja kerätä voimia kohti uusia seikkailuja.

Seuraavat voimaryhmät aloittavat syksyllä. Seuraathan hankkeen sivuja.


Merja KorpisaariEi kommentteja:

Lähetä kommentti