24 huhtikuuta 2024

Työelämäpohdintoja erityisherkkien porukalla


Jäsenen blogikirjoitus:

Tervehdys yhdistyksen työelämätiimistä! Työelämätiimi on vapaaehtoisten toimintaryhmä, jonka toiminnassa keskeistä on tarjota vertaistukea ja voimavaroja erityisherkkien työelämään. 

Tiimin järjestämät tapahtumat ovat avoimia kaikille jäsenille, ei vain nuorille aikuisille, joiden parissa tällä hetkellä yhdistyksessä tehdään hanketyötä.

Tiimi on aiemmin muun muassa tehnyt Työelämäoppaan, jossa on tiiviiseen pakettiin koottuna tietoa erityisherkkyydestä työelämän näkökulmasta. Opas on suunnattu niin erityisherkille itselleen kuin muille, jotka haluavat paremmin ymmärtää erityisherkkyyttä ja sen ilmenemistä nimenomaan työelämässä.

Tiimissä välillä tapahtuu henkilövaihdoksia, kun ihmisten tilanteet muuttuvat, mutta toiminta jatkuu. Nykyisellä tiimillä olemme nyt järjestäneet yhdistyksen jäsenille kaksi työpajaa, ja kolmas on tulossa toukokuussa.

Työelämätiimin teematyöpajat

Työpajat järjestetään etänä, jotta jäsenet ympäri maata voivat helposti osallistua. Työpajoissa pohditaan yhdessä erilaisia näkökulmia työelämään. 

Jokaiselle kerralle on jokin teema, johon ensin on lyhyt alustus, ja sitten teemasta keskustellaan pienryhmissä. Näin pääsemme kaikki jakamaan ajatuksiamme ja kokemuksiamme erityisherkkinä ja miettimään yhdessä, miten saisimme voimavaramme parhaiten käyttöön työelämässä.

Tule mukaan seuraavaan työpajaan!

Edellisessä ja seuraavassa työpajassa teemana on merkityksellisyys ja arvot sekä näiden pohjalta tehdyt valinnat työelämässä. Merkityksellinen ja omiin arvoihin sopiva työ on usein tärkeää erityisherkille. 

Halu tehdä merkityksellistä työtä saattaa kuitenkin olla ristiriidassa oman jaksamisen kanssa. Miten sovittaa nämä tarpeet yhteen? Oletko pysähtynyt pohtimaan omia arvojasi työelämän näkökulmasta? Nyt on hyvä mahdollisuus miettiä näitä yhdessä.

Vapaaehtoisena iloitsen siitä, että voimme tällä tavalla tuoda ihmisiä yhteen, juttelemaan muiden erityisherkkien kanssa, ja etsimään ja löytämään omia voimavaroja erityisherkän työelämän tueksi. Tule sinäkin mukaan! 

Seuraava työpaja on toukokuussa. Ei haittaa, vaikka et olisi ollut viime kerralla mukana. Olet lämpimästi tervetullut! Tapahtumailmoitus ja ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät täältä.

Terhi Lammi
HSP kokemusasiantuntija, työelämätiimin vetäjä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti