02 toukokuuta 2024

Terveisiä Lahdesta!Alkuvuoden 2024 aikana on Lahdessa kokoontunut viisi erityisherkkää paikallistoimintaa kokeillen ja herätellen. Pari meistä on aiemmin ollut mukana yhdistyksen toiminnassa, lopuille tämä on ollut uutta. Ensimmäisellä kerralla kokoonnuimme kirjastolla erityisherkkyysaiheisten kirjojen ympärille. Tavoitteena oli jakaa ja saada vinkkejä lukemiseen tai äänikirjoina kuuntelemiseen meitä kaikkia koskettavasta ja kiinnostavasta teemasta.

Nyt haluamme jakaa kokoamamme vinkit muillekin! Löytyykö listalta oma lempparisi? Tai puuttuuko se listalta? Jaa omia lukukokemuksiasi kommenttikenttään ja auta samalla muita löytämään inspiroivien teosten äärelle!

Lukuiloa kaikille,

toivoo Lahden paikallisryhmä ja sen koollekutsuja Mari

--

Aron, E. N. 2020. Erityisherkkä ihminen. Tunnista itsesi ja käännä herkkyys voimavaraksi. Otava. – Lukuisille eri kielille käännetty Elaine N. Aronin ”perusteos” erityisherkkyydestä, ’Highly sensitive person’ (HSP). Kirjan alkupuolella on Aronin kehittämä erityisherkkyystesti. Aronilta löytyvät myös teokset Erityisherkkä ihminen ja parisuhde, Erityisherkkä lapsi, Erityisherkkä vanhempi sekä Erityisherkän ihmisen harjoituskirja.

Bowellan, S. 2022. Helpotusta erityisherkän elämään. Otava. – Kirja tarjoaa monipuolisesti konkreettisia vinkkejä ja keinoja palautumiseen ja omien voimavarojen lisäämiseen niin henkisen, fyysisen kuin sosiaalisenkin hyvinvoinnin kannalta. Kirjassa on erilaisia harjoituksia esimerkiksi hermoston rauhoittamiseen ja myönteisempään sisäiseen puheeseen liittyen. Saman kirjoittajan teoksia ovat myös Ihana herkkyys. Rikasta elämää kaikilla aisteilla (2018, Otava) ja Erityisherkän päiväkirja (2020, Otava).

Heiskanen, H. 2016. Herkkyyden voima. Opas omannäköiseen elämään. Otava. – Informatiivinen kirja auttaa syventämään itsetuntemusta ja pyrkimään kohti itselle sopivia tapoja elää. Kirjoittaja teki kirjaa varten selvityksen, johon vastasi 181 erityisherkkää ihmistä, ja heidän äänensä pääseekin kirjassa kuuluville runsaiden sitaattien kautta.

Junkkari, R-I. 2020. Herkän ihon alle. Reuna. – Kirjassa on yhdeksän elämäntarinaa, joissa erityisherkiksi itsensä kokevat kertovat elämänkulustaan ja kokemuksistaan. Tarinansa kertovat mm. nimimerkit Rouva Runsaudensarvi ja Vivahteilla viihdyttäjä. Kirjassa murretaan myyttiä siitä, että naiset olisivat miehiä herkempiä.

Laane, T. 2019. Vahvuutena herkkyys. Kirjeitä hänelle, joka kokee syvästi. Kirjapaja. – Kirjaa lukiessaan tai kuunnellessaan voi tuntea kuin saisi ihan oikeasti kirjeitä! Oivallisesti koostettu kirja, joka paitsi kuvaa hienosti elämää herkkänä, myös johdattelee pohtimaan omaa suhdetta herkkyyteen.

Moorjani, A. 2022. Herkkyys on vahvuutta. Empatian voima vaativassa maailmassa. Viisas elämä. – Teija Hartikaisen suomentama kirja keskittyy empatiaan erityisherkille tyypillisenä ominaisuutena erityisesti voimavaranäkökulmasta.

Satri, J. 2014. Herkän ihmisen tietokirja. Viisas elämä. – Kirjailija kertoo ajatelleensa tätä kirjaa itsetuntemus- ja voimaantumiskirjana. Hän kertoo parinkymmenen herkän ihmisen jakaneen kokemuksiaan tai elämäntarinansa tätä kirjaa varten. Herkkyyden itsessään tunnistanut kirjailija kertoo itse olevansa ”yksinoloa rakastava äärimmäisen introvertti ihminen”, mutta kirjasta käy ilmi, että kaikki herkät eivät ole keskenään samanlaisia. Kirjailija on julkaissut myös teoksen Herkkyys voimavaraksi. Tietoa erityisherkille ja heitä kohtaaville (2019, Viisas elämä).
1 kommentti:

  1. Toinen kirjoitus paikallistapaamisista löytyy tästä: https://www.rohkeastiherkka.fi/2023/05/erityisherkan-ryhmakokemuksia.html

    VastaaPoista