25 joulukuuta 2018

Joulun tunnelmia


Jäsenen blogikirjoitus:

Joulupäivä 2018 kääntyy iltaa. Joulu on ollut yhteistä aikaa läheisten kanssa. On naurettu ja muisteltu menneitä aikoja sekä ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet elämäämme. Aikuiset lapseni olivat luonani. Nyt he ovat taas jo omilla tahoillaan -töissä ja kavereiden luona.Kodissani on vielä aistittavissa yhteisen joulun tunnelma. Huominen ateria koostuu yhdessä tekemistämme ruuista. Voin muistella, kuka teki mitäkin ja mitä kommelluksia tapahtui tai miten lopulta päädyttiin puolukkaiseen jälkiruokaan. Joulukoristeet ovat myös paikallaan. Niinpä pöydällä tonttu katselee kynttilöiden loimussa vielä tovin ympärilleen.

Myös luonto antoi parastaan. Etelää myöden saimme nauttia valkeasta joulusta (tai ainakin aatosta). Mielessäni palaan aatonaattoon, kun vein lahjaa kummitytölle. Autoa ajaessa nautin valojen valaisemasta maisemasta. Metsän puut olivat kietoutuneet kauniin valkeaan lumivaippaan ja taivaalla oli täysikuu. Maisema oli kuin postikortista.

Huomenna lähden tapaninpäivän ajelulle maaseudulle sukulaisten luo. Se on myös osa jouluperinteitäni -yhdessä oloa minulle tärkeiden ihmisten kanssa.

Tunnen sydämessäni kiitollisuutta ja joulun rauha täyttää mieleni. Toivon myös Sinulle rauhaisaa joulunaikaa.

-Marjatta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti