31 elokuuta 2018

Keltaiset ruusut pöydälläJäsenen blogikirjoitus:

Keltaiset ruusut pöydällä


Kevättä kohden mennään ja koti kaipaa piristystä. Ostinkin viikonlopun kauppareissulla ruukkuruusun olohuoneen pöydälle. Yleensä ostan ruusuni tumman/vaalean punaisena tai valkeina. Se olisi ollut tuttu ja turvallinen valinta. Tarvitsin kuitenkin jotakin erilaista ja punainen väri tuntui tunkkaiselta. Käytin jonkin aikaa kaupassa pelkästään kukkia katsellen ja päätöstä puntaroiden. Tuntui, että tällä kertaa haluamani väri ruusuissa oli suuri päätös. Olen iloinen, että päädyin lopulta ostamaan keltaisia ruusuja tuomaan iloa ja väriä kotiini. Kaipasin myös raikkautta olohuoneeseen piristämään oloani lyhyen sairasloman aikana. Kotiin tullessa ja keltaisia ruusuja pöydällä katsellen totesin, että tein onnistuneen valinnan!

Mietin jälkeenpäin, miksi tämä pieni päätös tuntui niin merkittävältä. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun mietin valintaa tehdessä, uskallanko rikkoa aiemmin opittuja käyttäytymis- tai ajatusmalleja. Teenkö jotakin aiemmasta poikkeavalla tavalla? On niin helppo pysyä vanhassa totutussa. Muutos, tosin vähäinen, tuotti minulle suurta iloa. Huomasin, että kukat tosiaan toivat uudenlaista valoa ja raikkautta kotiin sekä mielen piristystä.

Nykyään puhutaan paljon muutoksen tarpeellisuudesta, jotta pääsisi eteenpäin elämässä. Silloin tarkoitetaan usein suuria, maailmaa mullistavia ratkaisuja. Voisiko edetä myös varovaisemmin, itselle sopivalla vauhdilla. Viime aikoina olen huomannut, ettei muutoksen välttämättä tarvitse olla suuren suuri tuodakseen elämään uusia virikkeitä. Muutokset voivat myös tapahtua vähitellen askel kerrallaan. Aivan kuin maistelisi muutoksen tuomista vivahteista, onko suunta oikea. Antaa omien ajatusten kulkea uusia reittejä ja siten hiljalleen valmistautua suurempaan muutokseen. Tosin tiedän, ettei tämä ole aina mahdollista, kun asiat hyvin yllättäinkin vyöryvät elämään.

Ruusujen värin valinta saattaa kuulostaa vähäiseltä ja verkkaiselta tavalta hakea muutosta elämäänsä tässä suuruutta ja nopeutta ihannoivassa maailmassa. Niin se varmasti onkin, mutta meillä on myös mahdollista valita omannäköinen tapa edetä. Uusi ja pelkästään arkipäivän rutiineista poikkeaminen saattaa johtaa Sinut yllättäen uuden äärelle, joka voi inspiroida tai antaa rohkeutta edellistä suurempaan askeleeseen.

Tällä kertaa niinkin pieneltä tuntuva asia kuin ruusujen värin valinta toi elämääni uutta ajateltavaa.  Ne kirvoittivat minut myös kirjoittamaan tämän blogin, mikä tavallaan on minulle itselle uutta tekemistä ja siten tervetullut muutos elämääni. Aika näyttää, mitä tapahtuu ja tuleeko kirjoittamiselle jatkoa.

Marjatta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti