31 elokuuta 2018

Kirjoittamisen kauneudestaHallituksen blogikirjoitus:


Ajatus yhdistyksen omasta blogista on innostanut monia kirjoittajiamme jo pitkään. - Onhan kirjoittaminen monille herkille luonteva ja innostavakin itseilmaisun keino. Kirjoittaessa sanoja voi muotoilla pitempään ja perusteellisemmin, lauserakenteiden jäsentelyä ja sanoituksen vivahteita mutustellen. Kirjoittaessa myös sisältöjen syvällisyys ja monimerkityksellisyys tulee toisinaan paremmin esiin kuin nopeassa tempossa puhutuissa keskusteluissa - vaikka niilläkin on toki korvaamattoman arvokas paikkansa esimerkiksi vertaisryhmien kokoontumisissa.

Kirjoittaminen voi olla varsinkin introverteille ja erityisherkille usein intiimimmäksi ja avoimemmaksi koettu itseilmaisun keino. Monilla on myös ystäviä, joita tavataan ¨vain¨ netin kautta kirjoittamalla. Mutta juuri noiden, fyysisesti kaukaistenkin ystävien kanssa voidaan joskus käsitellä juuri niitä tärkeimpiä ja koskettavimpia oman elämän ja pohdintojen aiheita.

Kirjoittaminen antaa myös mahdollisuuden pysähtymiseen oman elämän ja toisten ihmisten ajatusten pariin. - Voisimmepa pitää sitä siis trendikkäänä ¨hidastamisenakin¨. Läsnäolon voimaa omassa elämässä ei voi olla koskaan liikaa. Kaikki mikä vie kohti tasapainoa ja rauhaa tässä hektisessä maailmassa, on terveellistä.

Myös kuvat voivat pysäyttää. Valitsin tämän lyhyen kirjoitukseni kuvitukseksi Tuula Ahteen kuvaamaa luonnon mikroskooppista kauneutta. Kun kavennamme tarkkaavaisuutemme tarpeeksi pieniin asioihin, niistä voi tulla lopulta suuria, ja niiden todellinen olemus kasvaa näkyviin. Läsnäolo on kauneutta. Ja kauneudesta kasvaa esiin voima olla juuri sitä mitä on - oli se sitten yksittäisen männynneulasen tai jäkälän muoto, väri ja rytmi - taikka ihan muuta.

Näin voimme nähdä myös jokaisen ihmisen oman, henkilökohtaisen kauneuden ja sisäisen vahvuuden kasvavan esiin kun hän on oma itsensä - olipa hän sitten ujo tai rohkea, vahva tai hauras, herkkä tai vähemmän herkkä. - Tai vaikka kaikkia näistä. Elämän moninaisuudesta löytyy kauneus.

Kirjoittelemisiin,


Elina                11.5.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti